Dar vienas ruduo detaliau…

VISKIS

SKONIS

WHYTE & MACKAY
Triple Matured Blended
Kvapas: Lygus, su šiltais marcipano, medaus, kreminės karamelės ir cukraus akcentais, vėliau glazūruotų ananasų, sidro obuolių ir šokolado.
Skonis: Jis prasideda švelniais, su jaudinančiais tropinių vaisių, erškėtuogių sirupo, karamelizuotų apelsinų skoniais.
Poskonis: su sirupe skęstančių persikų, saldymedžio ir Sevilijos marmelado natomis.
DISTILLATIONS BY BACHE-GABRIELSEN
American Oak
Kvapas: pirma mintis atėjusi į galvą yra ankstyvas ruduo. Sodo vaisiai ir sausi lapai. Galima aptikti citrusinių vaisių prisilietimą. Laikui bėgant jis tampa dar stipresnis, ypač obuoliai. Taip pat turtingesnis ir su šiek tiek žalios mėtos gale.
Skonis: vidutinio saldumo, subtilus ir minkštas. Vis dar jaučiami obuoliai, ir ju išties daug.
Poskonis: trumpas. Su besitesiančiais sodo vaisių akcentais. Pačiame gale šiek tiek išryškėja karčiųjų apelsinų ir mėtų natos.
BUNNAHABHAIN
Small Batch Distilled
Kvapas: šviežias ir saldus. Su jūros dumbliais ir salyklu.
Skonis: minkštas, elastingas. Jaučiamas Sherry’is ir riešutai. Šiek tiek saldumo, kartu su salykline, sultinga sultana ir sūrios jūros prisilietimas.
Poskonis: Sherris, prieskoninės žolelės, bei jaučiamas subalansuotas sūrumas.
GLENLIVET
French Oak Reserve
Kvapas: sodrus ir sviestinis su saldžių vaisių aromatu
Skonis: apvalus, saldus, bei neįtikėtinai švelnus, kupinas vaisių ir riešutų skonio. Jaučiamas švelnus cinamono aštrumas.
Poskonis: užsitęsęs, su saldžiųjų migdolų ir prieskonių natomis.
OBAN
Single Malt
Kvapas: dūminis, jūrinis, su trapaus iriso užuomina.
Skonis: vis dar dūminis, kreminis, su marmelado, iriso obuolių ir kriaušių sidro natomis. Su užuomina į gvazdikėlius pačioje pabaigoje.
Poskonis: ilgas, salyklinis, su degintu ąžuolu ir prieskoniais.