
Viskis ir šokoladas detaliau…
Oficialios degustacijos dalies metu teko paragauti šių viskių…
VISKIS | SKONIS |
---|---|
STRATHISLA 12YO | Kvapas: minkštas ąžuolas ir cukruotų žievelių užuominos. Šiek tiek gėlių charakterio su prieskonių ir daniškų kepinių natomis. Skonis: salyklo šerdis su sultanų ir cinamono kepinių natomis. Kvapieji pipirai, virti obuolių ir mėsos pyragai. Poskonis: ilgai išliekantis ir labai vaisinis |
The HIVE 12YO | Kvapas: Medus ir salyklas, saldžios, kreminės vanilės natos, datulės, virti obuoliai, bičių vaškas ir švelnių dūmų atspalvis. Skonis: kreminis ir švelnus su daug medaus, džiovintais abrikosais, skrudinta grūdų duona, lydytu sviestu, iriso ir saldaus cinamono natomis. Poskonis: Bičių vaškas ir medus ant karšto sviestu užtepto skrebučio. Kvepieji pipirai ir muskato riešutas pabaigoje |
ABERLOUR 18YO | Kvapas: kreminis, kaip ištirpinti vaniliniai ledai. Vaisiškas ir mielas. Skonis: Švieži sultingi obuoliai ir apelsinai prieš pajaučiant cheresą su sultanomis ir vanile. Poskonis: Sudėtingas, su šokoladinėmis razinomis ir aliejinėmis karamelės natomis. |
Spice KING Batch Strenght | Kvapas: anglis, juodieji pipirai ir skrudintas cinamonas su karamelizuoto apelsino prisilietimu. Skonis: čiobreliai, dar daugiau cinamono, muskato ir spragėsių užuomina. Poskonis: subtiliai dūminis pabaigoje. |
Peat CHIMNEY 8YO | Kvapas: durpių dūmai susilieja su meduoliais, kokosais ir medumi. Kreminio sūrio užuomina. Skrudinta pušies mediena ir keletas gėlių natų. Manyčiau, kad žibuoklės ir levandos. Skonis: Pradžia gana sausa ir karšta. Baltieji pipirai ir čili dribsniai. Sandalmedžio ir anglies pelenai. Poskonis: šilumos ir sausumo jausmas ateinantis kartu su eukaliptu ir keptais kedro riešutais. |
O vėliau paragavom dar štai šiuos:
VISKIS | SKONIS |
---|---|
OCTAMORE 5YO | Kvapas: degantys šiaudai, drėgna žolė, šviežiai susmulkinti grūdai, saldymedžio šaknys, rūgščių vaisių kramtukai ir saldūs durpių dūmai. Skonis: labai saldus, su miežių cukrumi, saldainių lazdelėmis ir sviestiniais irisais, bet taip pat karštas – cinamonu, gvazdikėliais ir raudonos aitriosios paprikos dvelksmu. Už karščio randame klasikinę Octamore šerdį: klevu glaistytą kumpį, keptą obuolį, kalkes ir dūmus. Dūmai yra minkštesni nei tikėtasi, tačiau apima visą skonio gamą: degančius rąstus, durpių židinius ir šaltas geležines krosnis. Poskonis: Pradžioje jaučiami pelenai, vėliau jaučiamas saldžiai rūkyta mėsa ir obelų mediena. |
ABERLOUR A’BUNADH | Kvapas: labai sodrus ir saldus, jaučiamos chereso žievelės, šaltmėtė ir kalėdinis pyragas. Skonis: Juodojo šokolado putėsiai ir dar daugiau kalėdinio pyrago sodrumo. Cinamonas ir baltieji pipirai suteikia skoniui daug šilumos. Poskonis: šiek tiek žemiškas, bet jaučiamos ir džiovintų vaisių bei cukrinių migdolų natos. |
BENROMACH 2004 | Kvapas: tikrai jaučiamos durpės, o štai dūmų rasti sunkiau – jų yra, bet jie švelnūs. Labai gaivus su rafinuotu, sūriu jūros oru ir citrusinių vaisių užuominomis. Skonis: truputis durpių kartu su žiupsneliu traškių ir sausų citrusinių vaisių. Du vandens lašai sustiprina durpes ir suteikia gėrimui mėtinį pojūtį. Pabaiga: išdžiovinta su ąžuolu ir vaisiais, su juose esančia dūmo užuomina. |