Viskis ir šokoladas detaliau…

Oficialios degustacijos dalies metu teko paragauti šių viskių…

VISKIS

SKONIS

 STRATHISLA
12YO
Kvapas: minkštas ąžuolas ir cukruotų žievelių užuominos. Šiek tiek gėlių charakterio su prieskonių ir daniškų kepinių natomis.
Skonis: salyklo šerdis su sultanų ir cinamono kepinių natomis. Kvapieji pipirai, virti obuolių ir mėsos pyragai.
Poskonis: ilgai išliekantis ir labai vaisinis
 The HIVE
12YO
Kvapas: Medus ir salyklas, saldžios, kreminės vanilės natos, datulės, virti obuoliai, bičių vaškas ir švelnių dūmų atspalvis.
Skonis: kreminis ir švelnus su daug medaus, džiovintais abrikosais, skrudinta grūdų duona, lydytu sviestu, iriso ir saldaus cinamono natomis.
Poskonis: Bičių vaškas ir medus ant karšto sviestu užtepto skrebučio. Kvepieji pipirai ir muskato riešutas pabaigoje
ABERLOUR
18YO
Kvapas: kreminis, kaip ištirpinti vaniliniai ledai. Vaisiškas ir mielas.
Skonis: Švieži sultingi obuoliai ir apelsinai prieš pajaučiant cheresą su sultanomis ir vanile.
Poskonis: Sudėtingas, su šokoladinėmis razinomis ir aliejinėmis karamelės natomis.
Spice KING
Batch Strenght
Kvapas: anglis, juodieji pipirai ir skrudintas cinamonas su karamelizuoto apelsino prisilietimu.
Skonis: čiobreliai, dar daugiau cinamono, muskato ir spragėsių užuomina.
Poskonis: subtiliai dūminis pabaigoje.
Peat CHIMNEY 8YO Kvapas: durpių dūmai susilieja su meduoliais, kokosais ir medumi. Kreminio sūrio užuomina. Skrudinta pušies mediena ir keletas gėlių natų. Manyčiau, kad žibuoklės ir levandos.
Skonis: Pradžia gana sausa ir karšta. Baltieji pipirai ir čili dribsniai. Sandalmedžio ir anglies pelenai.
Poskonis: šilumos ir sausumo jausmas ateinantis kartu su eukaliptu ir keptais kedro riešutais.

O vėliau paragavom dar štai šiuos:

VISKIS

SKONIS

OCTAMORE
5YO
Kvapas: degantys šiaudai, drėgna žolė, šviežiai susmulkinti grūdai, saldymedžio šaknys, rūgščių vaisių kramtukai ir saldūs durpių dūmai.
Skonis: labai saldus, su miežių cukrumi, saldainių lazdelėmis ir sviestiniais irisais, bet taip pat karštas – cinamonu, gvazdikėliais ir raudonos aitriosios paprikos dvelksmu. Už karščio randame klasikinę Octamore šerdį: klevu glaistytą kumpį, keptą obuolį, kalkes ir dūmus. Dūmai yra minkštesni nei tikėtasi, tačiau apima visą skonio gamą: degančius rąstus, durpių židinius ir šaltas geležines krosnis.
Poskonis: Pradžioje jaučiami pelenai, vėliau jaučiamas saldžiai rūkyta mėsa ir obelų mediena.
 ABERLOUR A’BUNADH Kvapas: labai sodrus ir saldus, jaučiamos chereso žievelės, šaltmėtė ir kalėdinis pyragas.
Skonis: Juodojo šokolado putėsiai ir dar daugiau kalėdinio pyrago sodrumo. Cinamonas ir baltieji pipirai suteikia skoniui daug šilumos.
Poskonis: šiek tiek žemiškas, bet jaučiamos ir džiovintų vaisių bei cukrinių migdolų natos.
BENROMACH 2004 Kvapas: tikrai jaučiamos durpės, o štai dūmų rasti sunkiau – jų yra, bet jie švelnūs. Labai gaivus su rafinuotu, sūriu jūros oru ir citrusinių vaisių užuominomis.
Skonis: truputis durpių kartu su žiupsneliu traškių ir sausų citrusinių vaisių. Du vandens lašai sustiprina durpes ir suteikia gėrimui mėtinį pojūtį.
Pabaiga: išdžiovinta su ąžuolu ir vaisiais, su juose esančia dūmo užuomina.